¿a quien ayudamos?
Músics per la Salut s’incorpora dins de l’activitat dels hospitals adherits, mitjançant una visita setmanal o diària. En cada visita realitzem 4 microconcerts en 4 serveis per a acompanyar als pacients, acompanyants i personal sanitari.
En els 8 anys d’activitat, més de 480.000 persones s’han beneficiat del poder de la música en directe. Serveis com a oncologia, hemodiàlisi, UCI o salut mental són els més habituals en centres hospitalaris. Hem portat benestar a 7.165 persones ingressades als hospitals.
Una de les coses de les quals estem més orgullosos és que són les persones que gaudeixen de la nostra activitat i el personal de l’hospital els qui ens reclamen. La nostra activitat s’estén a tot el territori espanyol, des de Canàries a Cantàbria, encara que és a Madrid, Catalunya i Comunitat Valenciana on es concentra el nostre esforç, però desenvolupem projectes i accions en altres territoris.
Aportem moments de respir i fem les estades hospitalàries més amables. Els beneficiats són les persones que estan immerses en els seus processos de recuperació, però també el personal hospitalari millora el seu clima de treball.
Lluitem perquè la música estiga inclosa en els sistemes de salut i hem aconseguit que els plens de Canàries i Comunitat Valenciana aproven per unanimitat sengles iniciatives parlamentàries per a incloure la música en el sistema sanitari i explorar vies de col·laboració amb Músics per la Salut perquè l’activitat dels microconcerts forme part del dia a dia dels hospitals. A més, el Congrés dels Diputats ja va acordar una declaració institucional en el mateix sentit al començament de 2022. La inclusió de la música en la sanitat és un mandat de “l’OMS, que en l’informe ‘Arts and Health’ de 2019 conclou que existeix evidència científica més que suficient sobre l’eficàcia i avantatges que ofereix la música en l’atenció sanitària.”
El programa està dirigit a persones majors amb malalties com Alzheimer, demència o patologies de deterioració cognitiva associades a l’edat. A través d’este programa es pretén atendre les seues necessitats, així com, promoure l’envelliment saludable i una millora en la seua qualitat de vida, oferint un servei d’acompanyament i suport.
El programa està dirigit a persones amb diversitat funcional. El propòsit de Melodies capaces és afavorir les interaccions socials ateses les necessitats d’este col·lectiu amb la finalitat de millorar la seua qualitat de vida, promoure la inclusió social i millorar la seua experiència en l’entorn sociosanitari.
El programa de Cor, cant i record, està dirigit a persones majors amb patologies de deterioració cognitiva associades a l’edat. L’objectiu d’acostar la música a este col·lectiu és ajudar-los a recordar les cançons de la seua infantesa, de la seua adolescència, per a evocar records, aportar benestar i millorar l’ànim a través del cant i la interacció.
Fundación Social District – Músicos por la salud, CIF G-99443871. Inscrita en el Registro de Fundaciones con el número 1.788 – 2024
[sibwp_form id=3]